Började igår läsa boken – Tänk om – skriven av Fredric Bohm. Har bara hunnit läsa ca 50 sidor. En sak som han beskriver i boken har fått mig att fundera. Han skriver bl a  – Vad gör Ni om livet ger Er citroner? Det fick mig att fundera på det här med ens partner/make/maka.

Tänk om din käresta bara serverar dig “citroner” och du av vana bara tuggar i dig dem, dag för dag. Du sväljer “surheten” för husfridens skull. Men….egentligen längtar du efter något annat….någon annan “frukt” att sätta tänderna i. Kanske är det då dags att helt enkelt sluta låta dig serveras citroner och börja se framåt.
Du kanske måste vara utan frukt ett tag men på vägen kanske du plötsligt hittar ett blåbär eller ett hallon som du kanske smakar på. Men…..helt plötsligt kanske du finner din speciella favoritfrukt…den där som får dig att må så bra och som får din kropp att pirra av lyckoilningar och du känner energin den nya frukten ger dig.

Så istället för att må dåligt av att bli serverad citroner varje dag så är det kanske dags att börja se framåt. Vägen kan bli lång och oerhört smärtsam på jakten efter just din favoritfrukt. Men det är det värt. För den som väntar på något gott…..väntar egentligen aldrig för länge.

Dagens fundering/Britt-Marie Nilsson